NKUL 2025
Sesjoner

Sesjon 1

Onsdag 21. mai kl. 12:30 – 13.00

NB! I denne parallellen kan du også velge å besøke NKUL skaperverksted.
Rom: R3 Se romplan

S1A – Å skrive med KI: Elevers erfaringer med prateroboter

Onsdag 21. mai kl. 12:30–13:00

Hvordan opplever elever det å bruke prateroboter i tekstutvikling? Hvilken skrivekompetanse trenger elevene for å kunne få den hjelpen de trenger i ulike skriveprosesser? I denne sesjonen møter du lærer og NDLA-medarbeider Julie Bjørnstad og elever ved Tvedestrand videregående skole. Gjennom ulike oppgaver i norskfaget har elevene prøvd ut ledetekster og systemledetekster som skal gi dem konkret og konstruktiv hjelp i arbeidet med tekster. Her vil de dele sine erfaringer og komme med konkrete tips.

Innledere:
Julie Bjørnstad
NDLA

Julie Bjørnstad er NDLA-medarbeider og lærer ved Tvedestrand videregående skole.


S1B – KI kan bare gi deg det du vet du trenger

Onsdag 21. mai kl. 12:30–13:00

En KI kan bare gi deg det du allerede vet du trenger. Du kan også snu dette – En KI kan ikke gi deg det du ikke visste du trengte. Har du tenkt på hva dette betyr i praksis? Dette er grunnen til at en KI aldri kan erstatte en lærer, og grunnen til at den aldri kommer til å skrive en god eksamensbesvarelse. I denne sesjonen vil du få vite hvorfor det slik, selv med de beste KI-ene. Du får se hva som skjer i praksis når en KI gir deg det du tror du vil ha, men bare gir deg det du allerede visste. Dette er med utgangspunkt i erfaringer rundt når KI-er skriver svar på eksamensoppgaver, både i grunnskole, videregående skole og UH-sektoren. Sesjonen er spekket med eksempler og forklaringer som deltakerne kan ta med seg i sitt videre arbeid, både internt på skolen og overfor elevene. Ikke bare kan lærerne enklere kjenne igjen KI-tekster, men de kan også vise elever hvordan de bedre kan unngå å bli lurt av det KI-ene skriver – selv om det ser ufattelig smart ut.

Innledere:
Odin Nøsen
Randaberg kommune

Odin Nøsen bor i Stavanger og er til daglig rådgiver for skole hos kommunalsjef for oppvekst i Randaberg kommune. Han har tidligere vært IT-konsulent, lærer og skoleleder, og har bred praktisk erfaring med en rekke ulike IT-løsninger både i klasserommet og på serverrommet.

I tillegg er Odin en av Spillpedagogene, medforfatter av boken «Spillpedagogikk» og har laget nettstedet «KI i Randabergskolen».


S1C – Skolemesterskap i E-sport = Inkludering

Onsdag 21. mai kl. 12:30–13:00

Høsten 2024 arrangerte Ytre Enebakk Skole en egen skolecup i e-sport, der elevene konkurrerte i Rocket League og Mario Kart i skoletimene, med finalen på ettermiddagen. Resultatet? Elever som ofte er tilbaketrukne, eller «gangvandrere», fikk plutselig en ny rolle i klassen. De viste sider av seg selv som lærerne kunne bygge videre på – både sosialt og faglig.

I dette foredraget viser vi hvorfor e-sport kan være et verdifullt tiltak i skolen, og hvordan det kan bidra til økt inkludering og mestring blant elevene. Vi deler praktiske eksempler, erfaringer, og konkrete råd for hvordan skoler kan arrangere en e-sport-cup, enten i samarbeid med eksterne aktører (som idrettslag) eller helt på egen hånd.

Vi viser lærere og skoleledere hvordan de kan skape en unik mestrings arena for barn og unge som i dag står i fare for å falle fra, samt hvordan man på en god måte kan møte barn og unges interesse for gaming. Dette er viktig å prioritere, da vi vet at hele 96% av de mellom 7 og 14 gamer, og 43% spiller hver dag.

Du vil få:

  • Innsikt i hvorfor gaming kan engasjere elever på en unik måte.
  • Praktiske historier fra gjennomførte tiltak.
  • En steg-for-steg-guide til å arrangere en e-sport-cup på din skole.
  • En måte å øke innsikten og kompetansen til foreldrene der hjemme angående gaming.

Dette foredraget gir inspirasjon og verktøy for å bruke gaming som en arena for læring, mestring og fellesskap.

Innledere:
Lars Peter Østrem
Enebakk Kommune
Lars Peter Østrem er lektor i barneskolen, høgskolelektor ved Høgskolen i Østfold, og initiativtaker til et av Norges første breddelag i e-sport. De siste årene har han jobbet aktivt med hvordan spillpedagogikk kan fremme inkludering i klasserommet og legge til rette for god læring.

Ole Martin Pedersen Gjestad
KRED Norge
Ole Martin Pedersen Gjestad grunnla KRED Norge i Sarpsborg, et kompetansesenter for dataspillkultur, som nå har nasjonal rekkevidde. De har etablert en alternativ skolearena med spill som pedagogisk verktøy og har produsert flere skoleturneringer i e-sport. Gjennom visjonært lederskap fremmer han spillindustri og spillkultur nasjonalt og internasjonalt.


S1D – Bygg bro mellom teori og praksis: Utforskingsbaserte læringsoppdrag

Onsdag 21. mai kl. 12:30–13:00

Hvordan kan vi gi elevene en aktiv og engasjert læringsreise fra første stund? Hva skal til for å skape lærelyst på tvers av fag og på tvers av kompetansenivå? Elever og lærer fra Skjetlein vgs. vil sammen med NDLAs industriteknologiredaksjon dele tverrfaglige, utforskningsbaserte læringsopplegg med deg, slik at du også kan omsette teori til nyttig og inspirerende praksis.

Innledere:

Haldor Hove
NDLA
Haldor Hove er læremiddelansvarlig for tekniske yrkesfag hos NDLA. Han brenner for å skape motivasjon for læring og for å synliggjøre den tause kunnskapen som er en vesentlig del av kompetansen i de tekniske yrkesfaga.

Roger Rosmo
NDLA
Roger Rosmo er fagansvarlig for vg2 industriteknologi hos NDLA. Han har vært fagleder for teknologi- og industrifag på Byåsen videregående skole, har bred fagkompetanse innenfor de tekniske yrkesfaga og er en erfaren CNC-programmerer.

Torbjørn Nordvik Helgesen
Kuben Videregående Skole
Torbjørn Nordvik Helgesen er ingeniør og pedagog. Han jobber ved Kuben videregående skole og har omfattende erfaring med teknisk design og utvikling.


S1E – En mer praktisk skole—Bedre læring, motivasjon og trivsel på 5.–10.trinn

Onsdag 21. mai kl. 12:30 – 13:00


September 2024 la Stortinget frem stortingsmelding 34, En mer praktisk skole – bedre læring, motivasjon og trivsel på 5.-10. trinn.

Jeg vil i denne sesjonen vise hvordan digitale hjelpemidler bidrar til en mer praktisk skole og mer fysisk aktivitet. Hvordan god og balansert bruk av digitale enheter og hjelpemidler fremmer praktisk arbeid for elevene i skolehverdagen. En skole hvor elevene produserer og viser kunnskap på flere måter, også praktisk. Hva har skaperverksted og skaperverkstedtanken med praktisk skole å gjøre, og hvordan skaper det motivasjon og læring? Jeg vil vise eksempler som koding/skaperverksted, FLL, arbeid med film og greenscreen, laserkutt/3Dprint og andre aktiviteter som gir elevaktivitet og praktisk arbeid/læring.

Du vil sitte igjen med konkrete tips og opplegg som du kan ta med deg tilbake til ditt klasserom.

Innleder:

Øyvind Rise
Knapskog skule
Øyvind Rise er lærer på mellomtrinner på Knappskog skule. Han brenner for elevaktivitet hvor eleven får utfolde kreativitet og mestring gjennom variert undervisning. Har bygget opp et skaperverksted på skolen og veldig glad i skaperverkstedtanken for å øke skaperglede, motivajson og kreativitet hos elevene. Produserende elever som lager sin egen kunnskap og ikke bare kunnskap som blir konsumert.


S1F – Digitale teknologier som læringsopplevelse og profesjonsutvikling i skolen

Onsdag 21. mai kl. 12:30–13:00


Hvordan kan digitale verktøy styrke kreativitet, kritisk tenkning og elevaktivitet i klasserommet? I denne sesjonen viser vi hvordan Didaktisk digitalt verksted (DDV) på UiS kobler elevenes læring om digital teknologi til lærernes profesjonsutvikling gjennom STEAM learning, spillbasert læring og lyd som læringsverktøy – med kunstig intelligens som en medskaper. Vi utforsker hvordan digitale og analoge læringsformer ikke er motsetninger, men utfyller hverandre i en inkluderende og demokratisk pedagogikk. Bli med og få konkrete ideer til hvordan du kan bruke teknologi for å skape engasjerende læringsopplevelser for dine elever!

Innleder:
Paolo Scarbocci
Universitetet i Stavanger
Paolo Scarabocci er Prosjektleder for Didaktisk digitalt verksted (DDV) – og ansatt på lærerutdanningen i Universitetet i Stavanger (UiS). Underviser i digital pedagogikk og jobber i partnerskap med mange skoler i Sør-Rogaland. Er med i det europeiske nettverket Future Classrom Lab (FCL) med rollen som Lead Ambassador i Norge. Har tidligere jobbet for Nasjonalt Lesesenter som medieprodusent for Språkløyper Har nesten 20 års erfaring som lærer.


S1G – Å arbeide algoritmisk i matematikk: evaluering av fagfornyelsen i fag

Onsdag 21. mai kl. 12:30–13:00


EDUCATE-prosjektet har på oppdrag fra UDIR undersøkt hvordan algoritmisk tenkning og programmering undervises i matematikkfaget. Vi har filmet 117 undervisningstimer med 19 lærere fra 8. trinn til Vg1 og intervjuet lærerne i etterkant. I denne sesjonen beskriver vi resultatene av forskningen rundt to hovedfunn:

  1. Algoritmisk tenkning forekommer i matematikkundervisningen, men lærerne synes konseptet er uklart og få vet hva det er.
  2. Programmering undervises lite og på lavt nivå, men lærerne er positive til programmering selv om de sa de manglet programmeringskompetanse.

Vi viser mange eksempler fra klasserommene og intervjuene og gir forslag til hva som kan gjøres for å styrke undervisningen av algoritmisk tenkning og programmering.

Innleder:
Roar Bakken Stovner
OsloMet


S1H – Den blinde ledet den døve – og så gikk det superbra!

Onsdag 21. mai kl. 12:30–13:00


Barn, unge og voksne elever, lærlinger og lærekandidater er forskjellige. Noen heter Jens, andre heter Aya. Noen har iPad, andre har Chromebook. Noen har nedsatt syn, andre har nedsatt hørsel. Noen har også dette i kombinasjon. Felles for oss alle er at vi alle gjør det best når vi har hensiktsmessige verktøy til rådighet, i en opplæring som er tilpasset den enkelte.

I dette innlegget skal vi ut på en reise gjennom skoledagen hvor vi utforsker et utvalg tilretteleggingstiltak som kan være hensiktsmessige for elever med syns- og/eller hørselstap. Vi skal se på likheter og ulikheter, i tillegg til hvordan tiltakene kan bidra til mer inkludering, læring og mestring for alle.

Innledere:
Tore Pukstad
Anders Wicken Ølander
Statped
Tore Pukstad jobber som rådgiver i Statped. Han jobber med elever som har nedsatt syn. Det har han gjort lenge. Anders Wicken Ølander også. Men ikke like lenge som Tore, og ikke med elever som har nedsatt syn. Anders sine elever har nedsatt hørsel.

Sesjon 2

Onsdag 21. mai kl. 14:30 – 15:00

NB! I denne parallellen kan du også velge å besøke NKUL skaperverksted.
Rom: R3 Se romplan

S2A – KI i vurderingsarbeid med elever

Onsdag 21. mai kl. 14:30 – 15:00


Presentasjonen tar for seg KI-støttede vurderingsverktøy hvor totalt 300 elever fra seks skoler og to voksenopplæringssentre deltar. Verktøyet er utvikla med fokus på inkludering av minoritetsspråklige elever. KI oversetter og tilpasser faglige tekster og tilbakemeldinger i sanntid, slik at elevene kan delta aktivt uten ekstra klikk eller kompleks navigering. Data samles inn gjennom tracking/skjermopptak og intervjuer med et utvalg elever. Vi spør i hvilken grad og hvordan elevene benytter seg av KI-hjelpemidlet.

Innleder:
Tony Burner
USN – Universitetet i Sørøst-Norge
Tony Burner er professor og har vurdering, flerspråklighet, skoleutvikling og veiledning som interesseområder. Han har erfaring fra alle nivåer i utdanningssektoren. I 2025 avslutter han ledelse av en arbeidspakke hvor et forskerteam undersøker hvordan lærere forstår og praktiserer LK20 i ulike fag.

Jostein Kleveland
masterstudent/lærer
Jostein går siste året på lektorutdanning m/informatikk og matematikk på NTNU i Trondheim. Han jobber som lærer ved siden av studiet og skriver for tiden masteroppgave om hvordan lærere kan bruke generativ kunstig intelligens i tilbakemeldingsarbeid.


S2B – LIVE Podkast innspilling: Pedagogisk Intelligens KI i skole og undervisning

Onsdag 21. mai kl. 14:30 – 15:00

Sesjonen er en live innspilling av podcasten Pedagogisk intelligens – Kunstig intelligens i undervisning og skole. Programlederne Odin Nøsen og Magnus Nohr diskuterer kunstig intelligens i et skoleperspektiv, og svarer enten på forhåndsinnsendte spørsmål eller direkte spørsmål fra publikum i salen.

Innleder:
Magnus Nohr
Høgskolen i Østfold
Magnus Nohr er førstelektor i IKT og læring ved Høgskolen i Østfold. Han er populær foreleser inne IKT og læring og er kjent for sitt engasjement og praktisk tilnærming til læring.

Han er en populær lærer på Youtube med 1,7 millioner visninger av undervisningsvideoer på sin Youtubekanal: youtube.com/magnusnohr


S2C – «Spilldidaktiske erfaringsrom» – en modell for pedagogisk bruk av spill

Onsdag 21. mai kl. 14:30 – 15:00

Mange lærere bruker spill i undervisningen, men savner verktøy for å forstå hvordan spillene faktisk bidrar til læring. Alle spill byr på erfaringer, og erfaringer er en helt nødvendig betingelse for å lære. Å la elver spille er nødvendig, men neppe nok. Bedre blir det ikke av at det finnes få konkrete veiledninger for spillbasert læring som kombinerer praktisk anvendbarhet med solid teoretisk og forskningsmessig forankring. I denne sesjonen presenteres et forskningsbasert og praktisk rammeverk som hjelper deg å analysere og planlegge spillbasert undervisning i alle fag.

Rammeverket ‘Spilldidaktiske erfaringsrom’ er utviklet gjennom doktorgradsarbeidet til Tobias Staaby, lektor ved Nordahl Grieg videregående skole. I denne sesjonen lærer han deg hvordan spill kan skape strukturerte førstehåndserfaringer som gjør fagstoff mer tilgjengelig og meningsfullt for elevene. Presentasjonen inkluderer konkrete eksempler fra klasserommet.

Innleder:
Tobias Staaby
Nordahl Grieg vgs
Tobias Staaby er lektor ved Nordahl Grieg videregående skole, hvor han har jobbet siden 2012. Han var blant de første i landet som har hatt stillingstittelen «spillpedagog», og har nylig disputert med en PhD-avhandling om didaktisk bruk av digitale spill. Han har holdt presentasjoner og foredrag om spill og læring i over ti år, er medforfatter av boken «Spillpedagogikk», og har publisert flere populærvitenskapelige og akademiske artikler om emnet.


S2D –

Onsdag 21. mai kl. 14:30 – 15:00

Endring i programmet. Informasjon om denne sesjonen kommer snart.


S2E – Teksperter – Å styrke elevenes rolle i det digitale klasserommet

Onsdag 21. mai kl. 14:30 – 15:00

I en tid hvor rapporter peker på lav digital kompetanse blant elever (og det i visse kretser argumenteres for et eget teknologifag i skolen) er «Teksperter» et tiltak for at IT-kompetanse kan settes i system blant elever, og at elever kan kjenne på mestring ved å lære bort. Mange elever sitter på mye IT-kompetanse utenom skolens verktøy og plattformer, og å dra nytte av dette kan gi en mer autentisk læringskontekst for disse elevene.

I sesjonen skal jeg fortelle hvordan jeg har startet opp med å involvere elever på Apalløkka skole i digital drift som er relevant for skolehverdagene og i undervisning, i alle fag. På denne måten får alle klasser Teksperter som kan hjelpe lærere, medelever og vikarer med dagligdagse utfordringer, som en ofte møter på i klasserommet – samt at skolene får et organ for elevmedvirkning i planlegging og gjennomføring av det digitale.

Innleder:
Kristian Leonhardsen
Oslo kommune
Kristian Leonhardsen er utdannet lektor, men jobber nå som IKT-pedagog ved Apalløkka skole i Oslo etter mange år som lærer i klasserommet. Ved siden av skolejobben er Kristian også ansatt i Utdanningsetatens veilederteam for læringsteknologi, som jobber med kompetanseheving i Osloskolen på alt innen pedagogikk og IKT.


S2F – Escape room

Onsdag 21. mai kl. 14:30 – 15:00


Vi har dette året gjennomført flere escape room for lærere, lærerstudenter og elever. Gjennom vårt arbeid med escape rooms ønsker vi å inspirere til en ny måte å tenke undervisning på – en metode som kombinerer tverrfaglighet, digital kompetanse og sosial utvikling. Escape room-aktiviteter er ikke bare morsomme og annerledes; de gir en unik mulighet til å gjøre læring engasjerende og meningsfull. Våre løsninger er designet med tanke på skolers hverdag – alt kan gjennomføres med ressurser som allerede finnes på skolen. Dette gjør det enkelt å implementere, samtidig som det skaper en arena for kreativ problemløsning, samarbeid og refleksjon. Deltakerne får muligheten til å løse 4–6 escape room oppgaver. Etterpå samles vi til en felles refleksjon, der vi diskuterer oppgavene og utveksler tanker rundt bruken av escape room i undervisningen. Til slutt gir vi deltakerne nyttige ressurser og viser dem hvor de kan finne inspirasjon, tips og triks for å lage og gjennomføre egne escape room i klasserommet. Vi er to lærerstudenter fra læringsverkstedet på UiA, som jobber med kreative løsninger for fremtidens klasserom. Vi mener det er på tide å tenke nytt og fornye måten vi tenker på skole. Vi ser på teknologi som et verktøy for å styrke læring, motivasjon og elevdeltakelse.

Foredragsholder:
Martin Madsø og Marte Reime
Universitetet i Agder
Martin Madsø og Marte reime er lærerstudenter fra læringsverkstedet på UiA, som jobber med kreative løsninger for fremtidens klasserom. Vi mener det er på tide å tenke nytt og fornye måten vi tenker på skole. Vi ser på teknologi som et verktøy for å styrke læring, motivasjon og elevdeltakelse.


S2G – Digitale synegergier som skaper godt læringsmiljø

Onsdag 21. mai kl. 14:30 – 15:00

I denne sesjonen vil du se hvordan digitale verktøy kan forbedre læringsmiljøet. Rådgivere for læringsmiljø og digital kompetanse har samarbeidet med kontaktlærer for å utvikle opplegg som gir positive resultater. Elevenes stemme har vært sentral, og en SØT-analyse viste at de ønsket digitalt samarbeid. Eksempler inkluderer programmering, bygging av såpeboblemaskiner, og chatting med generativ KI-bot som var redd for å gå på skolen. Disse aktivitetene har økt vi-fellesskapet og tryggheten i klasserommet. Metodene kan enkelt tilpasses andre skoler, og både elever, lærere samt rådgivere har vært aktivt involvert, med støtte fra skoleledelsen.

Innleder:
Linda Fredh, Kamilla Granly og Elisa Espeland
Gjerdrum Kommune


S2H – Gulleplevinneren

Onsdag 21. mai kl. 14:30 – 15:00


Innledning fra årets Gulleplevinner.

Innleder:
?

Sesjon 3

Torsdag 22. mai kl. 12:00 – 12:30

Du kan også velge å besøke NKUL skaperverksted i denne sesjonen.
Rom: R3 Se romplan

S3A – Ole Vig vgs KI-pakke ut i verden

Torsdag 22. mai kl. 12:00 – 12:30


Ole Vig vgs. har utvikla og gjennomført et opplegg for systematisk og differensiert KI-opplæring av lærere og elever skoleåret 2024/2025. Rammeverkene AIAS og Unesco CFS og CFT ble brukt i KI-opplæringsmodulene til både lærere og elever.

Noen stikkord er: Forstå KI og generativ KI, miljø og etikk, faktasjekk og transparent KI-bruk. Elevene har fått vite når det er greit og ikke greit å bruke generativ KI. De har også hatt praktisk opplæring i bruk av personvernsikre KI-verktøy. 

Vi ser fram til å dele vår kunnskap og våre erfaringer, og håper vi kan inspirere andre skoler til å tilby systematisk og differensiert KI-opplæring til sine lærere og elever.

Innledere:
Ingrid Stenøien
Ole Vig vgs
Ingrid Stenøien er rektor ved Ole Vig vgs siden høsten 2023. Fra 2009 jobbet hun i UH med organisasjons- og ledelsesfag, og fra 2015 var hun leder for Universitetsskolesamarbeidet i Trondheim.

Stina Grolid
Ole Vig vgs
Stina Grolid er lærer i spansk, mediefag, norsk og samfunnskunnskap ved Ole Vig vgs. Hun er i tillegg ansatt som brukerinnsiktsmedarbeider i NDLA og har tidligere vært redaksjonsmedlem og innholdsdesigner i IM (IT og mediefag og mediefag).


S3B – Kan kunstig intelligens bidra til aktiv språkinteraksjon i engelskundervisningen?

Torsdag 22. mai kl. 12:00 – 12:30


Hvordan kan kunstig intelligens bidra til aktiv språkinteraksjon i engelskundervisningen?

I grunnskolen har engelsk en sentral rolle når det gjelder å utvikle elevenes kommunikasjons- og språkferdigheter. Dette inkluderer både muntlig og skriftlig kommunikasjon, samt evnen til å forstå og bruke engelsk i ulike sammenhenger. Likevel kan det være utfordrende å skape reelle samhandlingssituasjoner i klasserommet, hvor elevene får muligheten til å praktisere språket på en meningsfull måte.

Skoleåret 2024/2025 har forskere ved Universitetet i Oslo og lærere i Osloskolen undersøkt hvordan kunstig intelligens (KI) kan brukes som et verktøy for å fremme samarbeid og dialog i engelskundervisningen på ungdomstrinnet. I denne sesjonen vil vi kort presentere noen av funnene fra undersøkelsen, hvordan KI kan, på godt og vondt, påvirke måten vi driver språkopplæring på, hvorfor vi må snakke om KI med elevene, og hva som er viktig å tenke på når vi tar KI inn i klasserommet. Videre ser vi på hvordan KI-chatboter kan tilpasses for å møte spesifikke læreplanmål – uten at det fører til individualisering av elevenes læringsarbeid.

Deltakerne vil også få muligheten til å teste chatbotene lærerne har tatt i bruk i undervisningen, og oppleve hvordan KI kan brukes som verktøy for å stimulere til økt bruk av målspråket, språkinnlæring og kritisk tenkning i klasserommet.

Innledere:
Nina Eriksdatter og Martin Haldorsen
Utdanningsetaten / Ris skole
Nina Eriksdatter og Martin Haldorsen er lærere i Osloskolen og veiledere for læringsteknologi i utdanningsetaten i Oslo.

Fredrik Mørk Røkenes
LINK / Universitetet i Oslo
Fredrik Mørk Røkenes er førsteamanuensis i utdanningsvitenskap ved LINK – Senter for læring og utdanning ved Universitetet i Oslo. Han forsker på profesjonsfaglig digital kompetanse, kunstig intelligens, og teknologi-støttet læring i skole og høyere utdanning.


S3C – Innlogging blir sikrere og enklere for lærere og elever

Torsdag 22. mai kl. 12:00 – 12:30


Skolehverdagen er full av tidstyver som stjeler verdifull undervisningstid – og innlogging er en av dem. Hver dag bruker lærere og elever på småskoletrinnet unødvendig mye tid på å logge inn på digitale tjenester og læremidler. Sikt og Utdanningsdirektoratet jobber med å forenkle dagens innloggingsløsninger – og du kan være med på å forme løsningen! I denne sesjonen vil vi ha med Anders Krieg fra Fosslia skole, som har vært med i utprøvingen. Han vil dele erfaringer fra klasserommet og fortelle om de største utfordringene med dagens innlogging. Sigrid Lian (Sikt) og Kathrine Solstrand (Udir) vil deretter presentere ulike alternativer til brukernavn og passord. Eksempelvis biometri (passnøkler), QR-kode, symboler, Microsoft/Google-innlogging. Som deltaker får du mulighet til å gi tilbakemeldinger, stemme på de beste løsningene og på den måten påvirke hvilke innloggingsmetoder Feide skal utvikle videre.

Innledere:
Kathrine Solstrand
Utdanningsdirektoratet
Kathrine er teamleder for Feide-teamet i Utdanningsdirektoratet. Hun har bakgrunn som lærer og har også erfaring som skoleleder.

Sigrid Lian
SIKT
Sigrid er produktleder for kjernesystemene i Feide, og leder prosjektet «Enklere innlogging».

Anders Krieg
Fosslia skole
Anders har over 20 år bak seg i grunnskolen. Han bekler rollen som IKT-ressurs for skolen han jobber. Han er hjelp og støtte for kollegiet både når det gjelder tekniske og pedagogiske utfordringer innen IKT.


S3D – Gjør kompetanseheving til kollektiv vekst: Felles nettressurser som fleksibel drivkraft!

Torsdag 22. mai kl. 12:00 – 12:30


Hvordan kan en nettressurs for deling av digitale verktøy og opplæringsressurser bidra til vellykket kompetanseheving på din skole eller i din organisasjon? I denne sesjonen viser vi hvordan en felles digital plattform kan bli en fleksibel og effektiv drivkraft for kompetanseheving som fremmer tilgjengelighet, samarbeid og varig utvikling.

Vi viser hvordan digitale plattformer kan brukes til planlegging, gjennomføring og evaluering av kompetanseheving – og hvordan de kan tilpasses ulike behov i skolen og barnehagen.

Deltakere oppfordres til å ha med en digital enhet for å utforske praktiske eksempler underveis.

Innledere:
Maria Taraldsen
Universitetet I Agder

Gry Jacobsen
Universitetet I Agder

Haakon Sundbø
Universitetet I Agder


S3E – Fra passiv konsument, til aktiv produsent. Elevens digitale produksjon.

Torsdag 22. mai kl. 12:00 – 12:30


Beskrivelse kommer

Innleder:
Kenneth Nordgård
Hitra Kommune
Kenneth Nordgård er rektor og foredragsholder fra den vakre Trøndelagskysten. Han har lang erfaring fra skoleutvikling og prosjekter med digitalisering av skolen som fokus, og utvikling av læreres profesjonsfaglige digitale kompetanse. Kenneth er pptatt av å bruke programvare og device riktig og ikke for syns skyld.


S3F – Se – Tenk – Snakk: Kortfilmens kraft i klasserommet

Torsdag 22. mai kl. 12:00 – 12:30


Hvordan kan vi skape et trygt rom for å diskutere vanskelige temaer som psykisk helse, identitet og fordommer? Kortfilmer kan være nøkkelen! De vekker følelser og gjør komplekse problemstillinger mer konkrete.

Lærere som bruker film i undervisningen, fremhever filmens evne til å berøre, engasjere og belyse komplekse temaer. I denne sesjonen vil vi vise hvordan kortfilmer kan brukes som grep for å fremme refleksjon og samtale om vanskelige temaer. Få inspirasjon til hvordan du kan bruke kortfilmer for å engasjere ungdom og åpne opp for viktige samtaler. Vi viser eksempler fra kortfilmene «Nattrikken» og «Woke?» og diskuterer sammen med filmskaper Eirik Tveiten (Nattrikken) hvordan disse kan brukes i undervisningen. Du får også konkrete tips om egnede kortfilmer på Filmbib og forslag til oppgaver du kan bruke i klasserommet.

Innledere:
Berit Andersen
Norsk Filminstitutt
Berit Andersen er fagansvarlig barn og unge i Norsk filminstitutt. Her jobber hun blant annet med å formidle og tilrettelegge for bruk av film i skolen.

Eirik Tveiten
Norsk Filminstitutt
Eirik Tveiten er en norsk filmregissør. Han er kjent for den oscarnominerte kortfilmen Nattrikken fra 2020. Filmen har blitt beskrevet som en film om fordommer og mobbing, men også om mot, styrke, empati og samfunnsansvar.

Eivind Zakariassen
NDLA
Eivind Zakariassen er fagredaktør for de tverrfaglige temaene og samfunnsfagene i NDLA, og er ansatt ved Lørenskog videregående skole.


S3G – KI-tjenester for skolesektor og nasjonal infrastruktur

Torsdag 22. mai kl. 12:00 – 12:30


Hva gjør Utdanningsdirektoratet for å støtte skoler i arbeid med kunstig intelligens? Presentasjon av kompetansepakke om KI i skolen, som utvikles i samarbeid med Høgskolen i Østfold. Kompetansepakken utvikles og oppdateres løpende, for å gi støtte og veiledning på kritisk og konstruktiv bruk av KI i skolen. Vi vil også diskutere nasjonal infrastruktur på KI; hva kan vi få til på nasjonalt nivå?

Innledere:

Utdanningsdirektoratet
Høgskolen i Østfold


Barnehageløypa 2A – ViduKids: Barnehagebarn lager filmer og leker med fagområdene i Rammeplanen

Torsdag 22. mai kl. 12:00 – 12:30


Se beskrivelse av B2A i programmet for Barnehageløypa


Barnehageløypa 2B – Barnehagebarn produserer matematiske filmer

Torsdag 22. mai kl. 12:00 – 12:30


Se beskrivelse av B2B i programmet for Barnehageløypa

Sesjon 4

Torsdag 22. mai kl. 15:30 – 16:15

Du kan også velge å besøke NKUL skaperverksted i denne sesjonen.
Rom: R3 Se romplan

S4A – Energimessen –møtepunktet mellom lokalsamfunnet, arbeidslivet og ein meir praktisk skule

Torsdag 22. mai kl. 15:30 – 16:15


Korleis kan skulen bli meir praktisk, motiverande og relevant? Energimessa viser vegen! I Øygarden har denne unike møteplassen skapt meistring, motivasjon og samarbeid mellom elevar, skule og næringsliv i over 10 år. Her løyser elevar reelle utfordringar, viser fram eigne prosjekt og møter «verkelege vaksne» frå arbeidslivet. Bli inspirert av våre erfaringar, få konkrete tips, og lær korleis du kan skape eit liknande initiativ i din kommune. Framtida treng kreative, praktiske og nytenkjande elevar – og Energimessa er beviset på at det fungerer.

Innledere:
Ingvild Vikingsen Skogestad
Øygarden Kommune
Ingvild Vikingsen Skogestad, avdelingsleiar på Knappskog skule i Øygarden og rådgjevar i Oppvekst. Dei siste åra har ho jobba mykje med digitalisering, ny læreplan, PFDK og generelt med utviklingsarbeid på mange nivå. Ho er opptatt av heilskap og samanhengar, både i skulen og i utviklingsarbeidet

Andreas Larsstuen Nordeide
Øygarden Kommune
Andreas L. Nordeide, rådgiver for kommunalsjefen for Oppvekst i Øygarden kommune. Sammen Ingvild Vikingsen Skogestad har han jobbet i skjæringspunktet mellom utdanning, digitalisering og entreprenørskap i over ti år.


S4B – Folkehelse og livsmestring med spill

Torsdag 22. mai kl. 15:30 – 16:15


Kan vi bruke spill som inngang til å snakke med elever om vanskelige temaer? I denne interaktive sesjonen skal vi se på tre forskjellige spill, samt den pedagogiske innrammingen, og utforske hvordan det kan brukes i klasserommet.

Gjennom tre spill skal vi se på vanskelig tematikk som grensesetting, samtykke og sorg. Ta med egen digital enhet og gjør deg klar for å både spille og ta del i diskusjon om hvordan vi kan nå elevene på en annen måte.

Innleder:
Martin Haldorsen
Utdanningsetaten/Ris Skole


S4C – Elevsjekkere i Lille norske leksikon blir aktive leksikonlesere

Torsdag 22. mai kl. 15:30 – 16:15


Få hjelp og veiledning av elever fra 7. trinn på Hansbakken i Trondheim, til å søke og utforske Lille norske leksikon. Lille norske leksikon åpnet 12. september 2024. Hovedmålgruppen for det nye leksikonet er elever på mellomtrinnet, men er også laget for folk med lese- og konsentrasjonsvansker og folk som nettopp har lært seg, eller holder på å lære seg, norsk. Norske skoleelever er eksperter på å lære. De vet hva som kreves av en tekst for at den skal være god, interessant og at de kan lære noe av den. I utviklingen av Lille norske leksikon ville vi derfor involvere målgruppene helt fra start, og mer enn 1500 elever og lærerne deres har bidratt. To klasser har fulgt prosjektet helt siden de gikk på 5. trinn i starten av 2023. 7. trinn på Hansbakken skole i Trondheim med lærer Anders Fossen Trøan, og 7. trinn på Stange skole i Østre Toten med lærer Thea Fossnes Stranden. Klassene søkte på jobb som elevsjekkere, og har lest og godkjent artikler om ulike tema. Lærerne Thea og Anders melder at arbeidet har fungert som lesetrening, diskusjonsgrunnlag og som god opplæring i kildekritikk. Det har også ført til økt leseglede, og gitt elevene eierskap til leksikonet. I sesjonen stiller elevene både med oppgaver og hjelp til å navigere i Norges aller nyeste oppslagsverk. Ta med laptop, nettbrett eller mobilen og bli med!

Innleder:
Kristine Magnesen
Store og lille norske leksikon
Kristine Magnesen har ledet arbeidet med skolenettverket i forbindelse med utvikling og lansering av Lille norske leksikon.

Anders Fossen Trøan
Hansbakken skole

Thea Fossnes Stranden
Stange skole

Anders Fossen Trøan er lærer for 7. trinn på Hansbakken skole i Trondheim. Thea Fossnes Stranden er lærer for 7. trinn på Stange skole i Østre Toten. I snart to år har klassene til Anders og Thea lest og vurdert leksikonartikler. Det har ført til økt leseglede, og gitt elevene eierskap til leksikonet, i tillegg til å være en uvurderlig hjelp for redaksjonen i Lille norske leksikon. Elevenes bidrag er synlig i bunnen av artiklene de har sjekket.»


S4D – Digitale medborgere

Torsdag 22. mai kl. 15:30 – 16:15


Hvordan skal man lære elevene å bli gode digitale medborgere? I denne workshopen vil dere få praksiseksempler på hvordan arbeide med digitalt medborgerskap. Vi dekker temaer som digital balanse, privatliv og sikkerhet, digitale fotavtrykk, kommunikasjon og relasjoner, nettmobbing og nyheter og media. Oppleggene passer også for de yngste elevene.

Dere vil få utforske blant annet:

  • Hva er skjermtid og hvordan påvirker det din hverdag?
  • Hva er en troverdig kilde på nett?
  • Hvordan kan et sterkt passord beskytte dine private opplysninger?
  • Hvem er du online?
  • Hvilke digitale fotavtrykk legger du igjen?
  • Hvordan finner du en digital balanse?

Oppleggene vi presenterer kan tas direkte inn i klasserommet

Innleder:
Malinn Hellen Sele , Marie Kvamme, Sondre Finnstad og Caroline Løwe
Osloskolen
Malinn Hellen Sele , Marie Kvamme, Sondre Finnstad og Caroline Løwe jobber som veiledere i veilederteamet for læringsteknologi i Osloskolen. De er i tillegg knyttet til skolene Bogstad, Sofienberg og Bryn som henholdsvis kontaktlærer på 1. trinn, kontaktlærer på 8. trinn og IKT-veiledere.


S4E – Vlogg – praktisk, motiverende og engasjerende

Torsdag 22. mai kl. 15:30 – 16:15


Beskrivelse kommer

Innleder:
Espen Kamstrup
Skrivesenteret
Esben Kamstrup er ansatt som universitetslektor ved Skrivesenteret. Han er lærerutdannet, og har tidligere undervist på yrkesfaget Medier og kommunikasjon. Han har en allsidig bakgrunn fra reklame- og mediebransjen som tekstforfatter, fotograf, grafisk designer og web-programmerer.

Carl Eltervaag
Skrivesenteret
Carl Eltervaag er ansatt som rådgiver ved Skrivesenteret. Han har bakgrunn fra film- og TV-bransjen som manusforfatter, idéutvikling til fagfilmer og barne-TV og videoproduksjon.


S4F – Læremiddelkatalogen – en ressurs for lærere og skoleledere

Torsdag 22. mai kl. 15:30 – 16:15


Læremiddelkatalogen er en åpen, tilgjengelig ressurs som gir deg oversikt over digitale læremidler for grunnopplæringen i Norge. Mange skoler og kommuner mangler en nøytral og samlet oversikt, spesielt når det gjelder læremidler for tilpasset opplæring. Vårt mål er å gjøre det enklere for deg å finne de beste ressursene for dine elever.

I denne sesjonen vil vi innlede med behovet for en nøytral og åpen oversikt over læremidler i Norge. Vi vil gi en demonstrasjon av hvordan man kan bruke katalogen til å enkelt søke etter relevante læremidler. Vi har rettet et ekstra fokus på tilpasset opplæring, og vi vil vise frem hvordan katalogen kan hjelpe deg med å finne ressurser for elever med spesielle behov.

Det vil også være en interaktiv økt der du kan gi tilbakemeldinger og komme med ideer til hvordan vi kan utvikle katalogen videre.

Denne sesjonen passer best for lærere, spesialpedagoger, skoleledere og andre som er interessert i hvordan man best kan få en god og nøytral oversikt over læremiddelmarkedet i Norge.

Innledere:
Ingrid Bruholt
SIKT
Ingrid Bruholt er produktleder i Sikt, hvor hun har hovedansvaret for at Læremiddelkatalogen utvikles i tråd med brukernes behov og forventninger.

Stina Sofie Møller
SIKT
Stina Sofie Møller jobber som tjenestedesigner i Sikt og er en del av produktteamet som lager Læremiddelkatalogen.

KjartanMuller
Utdanningsdirektoratet
KjartanMuller er seniorrådgiver hos Utdanningsdirektoratet og har ansvar for Læremiddelkatalogen som en del av digitaliseringsstrategien.

Sammen er de dedikerte til å skape løsninger som gir verdi for skole og utdanning i Norge.


S4G – Minimaking for børn 5 til 9 år

Torsdag 22. mai kl. 15:30 – 16:15


Vi har gennem de sidste tre år haft fornøjelsen af at udvikle et spændende koncept for, hvordan børn i alderen 5-9 år kan udforske making og teknologiforståelse. Vi har undervist lærere og pædagoger, som efterfølgende har afprøvet vores læringsaktiviteter i deres egen praksis. I begyndelsen af projektet udviklede vi en materialekasse til seks børn og deres lærer eller pædagog. Kassen indeholder en række simple analoge og digitale teknologier, som bruges i projektet. Her finder I alt fra LED-lys, motorer med gear, ledninger, batterier, MakeDo, buzzere, playmais, staniol, Lego, Makey Makey og meget mere. I denne 90 minutters workshop vil du afprøve udvalgte læringsaktiviteter, vi har udviklet til målgruppen, samt nogle af de materialer og teoretiske modeller, vi har fundet og opfundet til projektet. Du vil ligeledes få præsenteret en model for, hvordan man kan samtale med børn om deres makerprojekter og dermed etablere en begyndende teknologiforståelse hos dem. Vi glæder os til at dele vores erfaringer med jer og håber, at I vil finde inspiration til jeres egen praksis.

Innleder:
Jesper Homann
Steen Cnops Rasmussen
VIA University College
Jesper Homann og Steen Cnops Rasmussen arbejder begge ved VIA University College. Den ene hos Center for Undervisningsmidler som pædagogisk konsulent. Den anden på pædagoguddannelsen som lektor.

Vi er begge optaget af børns leg og læring i relation til teknologiforståelse og makerspace undervisning.


Barnehageløypa 4A – Verksted: Lek med roboter i barnehagen!

Torsdag 22. mai kl. 15:30–17:00


Se beskrivelse av B4A i programmet for Barnehageløypa


Barnehageløypa 4B – Verksted

Torsdag 22. mai kl. 15:30–16:30


Se beskrivelse av B4B i programmet for Barnehageløypa

Sesjon 5

Fredag 23. mai kl. 10:00 – 10:30

Du kan også velge å besøke NKUL skaperverksted i denne sesjonen.
Rom: R3 Se romplan

S5A – Språkmodeller som løsninger på eksisterende didaktiske problemer – en erfaringsdeling

Fredag 23. mai kl. 10:00 – 10:30


Hvordan kan kunstig intelligens brukes til å løse reelle didaktiske utfordringer i skolen? På Nordahl Grieg VGS har vi det siste året jobbet systematisk med å ta i bruk KI i undervisningen og i organisasjonen – ikke som en hype, men som et verktøy for skoleutvikling og faglig praksis. Vi har kartlagt lærernes holdninger og erfaringer gjennom spørreundersøkelser, workshops og diskusjonsmøter, og justert satsingen underveis og tilpasset opplæringen etter behov. Målet vårt har vært å gi alle lærerne «hjelp til selvhjelp» gjennom regelmessige workshops, og ved å flytte utviklingen over i de ulike faggruppene, slik at diskusjonen og bruken blir på fagdidaktikkens premisser. På NKUL deler vi innsikter fra vårt arbeid, presenterer en fersk holdningsundersøkelse og diskuterer hva som faktisk fungerer når skoler skal ta i bruk KI – og hva andre kan lære av vår prosess. Enten du er skoleleder, lærer eller utviklingsansvarlig, vil du få konkrete eksempler og nyttige perspektiver for å drive egen KI-satsing og teknologisk utvikling i skolen.

Innledere:
Tobias Staaby
Joachim Laberg
Nordahl Grieg vgs
Tobias Staaby og Joachim Laberg er lektorer ved Nordahl Grieg videregående skole i Bergen. De er begge pragmatiske teknologioptimister, og har som mantra at om vi først skal bruke teknologi, så må det gjøres skikkelig og med omhu, og brukes på fagdidaktikken sine premisser. Dette mantraet har de tatt med seg i et dekom-s prosjekt om bruk av språkmodeller i undervisningen, som de har ledet sammen i snart ett år.


S5B – Når skulen møter KI: Erfaringar frå skuleeeigar

Fredag 23. mai kl. 10:00 – 10:30


Ein skulekvardag med kunstig intelligens i dagleg bruk har utfordra alle i skulen på den digitale kompetansen vår. Kor gode vi er til å lære og endre praksis? Vestland fylkeskommune er ein stor skuleeigar og har om lag 20 000 elevar og 4100 tilsette fordelt på 42 vidaregåande skular. Korleis kan vi som skuleeigarar styrke den digitale kompetansen blant lærarar og skuleleiarar? Korleis kan vi greie å få til endringar som når ut i klasserom og verkstader? 

Hausten 2023 etablerte vi ei eiga KI-gruppe med rådgjevarar og KI-pedagogar som arbeider med å utvikle opplæringsressursar, dele kunnskap og støtte skulane i arbeidet med å integrere KI i undervisninga.  

I denne sesjonen deler vi erfaringar frå korleis skuleeigar og skuleleiing saman jobbar systematisk med kompetanseutvikling knytt til KI, både i profesjonsfellesskapa på skulane og i større faglege nettverk.

Innledere:
Monica Håkonsli
Ole Henrik Mølmann
Sissel Brusegård
Vestland fylkeskommune
Ole Henrik Mølmann og Monica Håkonsli, seniorrådgjevarar frå opplæringsavdelinga i Vestland fylkeskommune med erfaring frå KI-arbeidet på fylkesnivå vil saman med Sissel Brusegård som er fagleiar for kvalitet i opplæringa dele erfaringar frå implementering av KI i eigen organisasjon.


S5C- Et reisebrev fra Ahhwakanda

Fredag 23. mai kl. 10:00 – 10:30


Ahhwakanda var magisk land med skumle skogstroll, vimsete enhjørninger, selvopptatte havmenn og en ond trollmann. Det var en spillverden jeg utforsket sammen med elevene mine, og i denne seksjonen vil jeg dele erfaringer jeg har gjort gjennom to år med spillifisering på 6. trinn. Jeg vil vise flere eksempler på undervisningsopplegg, og drøfte erfaringer i lys av selvbestemmelsesteorien for motivasjon.

Innleder:
Ingvild Buhaug
Høgskulen i Volda
Ingvild Buhaug har en master i sosiologi og 15 års erfaring som lærer på vgs og i barneskolen. Hun jobber nå ved institutt for digital kompetanse ved Høgskulen i Volda, er er spesielt opptatt av lekende læring, programmering og digitale verktøy.


S5D – Aksjonsforskningens lakmustest – 10 påståtte suksesser fra det digitale klasserommet

Fredag 23. mai kl. 10:00 – 10:30


I SAMR-modellen snakker man om «tidligere utenkelige» undervisningsopplegg. Men hvordan skal en lærer klare planlegge for noe utenkelig? I denne sesjonen går jeg gjennom 10 suksesser fra det digitale klasserommet, i håp om at det utenkelige blir mer tilgjengelig for deg i din planlegging.

Innleder:
Simen Spurkland
Dønski vgs, Rud
Simen Spurkland er forfatter, foredragsholder og lærer i videregående skole. Siden 2013 har han jobbet i klasserom med 1:1 dekning, og har skaffet seg et bredt erfaringsgrunnlag rundt hva god bruk av digitale verktøy og tjenester kan se ut som


S5E – La oss sammen gjøre klasserommet til en spennende tidsmaskin!

Fredag 23. mai kl. 10:00 – 10:30


Tenk deg å kunne gjøre historien levende sammen med elevene! Hva om du tar dem med på en tidsreise gjennom Norges historie – en reise som starter i istiden og ender opp i fremtiden?
En nettlærer fra Globalskolen tar deg med inn i et inspirerende undervisningsopplegg som kombinerer KI og digitale verktøy. Hun viser hvordan hun har brukt KI som en god hjelper i arbeidet, både med å lage bilder og til å lage gode oppgaver. Hun viser også hvordan hun har lært elevene å bruke KI kreativt samtidig som de må reflektere over hva KI er og kan brukes til.

Globalskolen tilbyr nettbasert undervisning i norsk, samfunnsfag og KRLE for elever i grunnskolealder bosatt i utlandet. Men denne tidsmaskinen egner seg både i klasserommet og på nett.

Innledere:
Camilla Wien
Globalskolen
Camilla Wien jobber som nettlærer i Globalskolen. Camilla startet sin «nettlærer-karriere» i 2008. I løpet av årene har hun produsert utallige videoer, interaktivt innhold og har vært en pådriver for god web-design og spillbasert læring i Globalskolen. Hun er nysgjerrig på nye verktøy og liker å skape variasjon. Hun har alltid krydret filmene sine med artige animasjoner som gjør undervisningen spennende. I dag er Camilla innholdsprodusent for 120 elever i klassen norsk for flerspråklige. Hun legger stor vekt på å integrere spillbasert læring i undervisningen, noe som ikke bare skaper engasjement, men også gjør læringsprosessen morsom og motiverende for elevene.

Lilli Brenne Røv
Globalskolen


S5F – CrimeControl eller Selvregulering? Læreres syn på gode praksiser i 1:1-klasserom

Fredag 23. mai kl. 10:00 – 10:30


I denne presentasjonen skal vi legge frem flere funn fra GrunnDig-undersøkelsen. Vi har sett nærmere på både lukkede og åpne undersøkelsessvar fra 1505 norske lærere, hvor de mest erfarne lærerne har hatt 1:1-løsninger siden 2014. Vi har utforsket hva lærere anser som viktig for god undervisningspraksis i 1:1-klasserom. Funnene viser at klasseromsledelse blir sett på som gradvis viktigere med økt digital undervisningskompetanse og erfaring, men at lærernes forståelse av hva digital kompetanse innebærer, og deres bruk av strategier for klasseromsledelse, er relativt begrenset. Det er stort fokus på kontroll, struktur og regler, mens utvikling av elevenes selvregulering ser ut til å få betydelig mindre plass.

Vi legger opp til en økt som kombinerer presentasjon av forskningsresultater og diskusjon om klasseromsledelse i teknologirike omgivelser. Vi håper at vi kan inspirere til nye ideer og tilnærminger for desentraliserte kompetansehevingsprosjekter og i lærerutdanningen.

Innledere:
Ilka Nagel
Høgskolen i Østfold/NPeD
Synnøve H. Amdam
Høgskolen i Volda
Ilka Nagel og Synnøve Amdam underviser og forsker innen digital kompetanse og utdanning.

Sanna Forsström
Universitet i Stavanger
Morten B. Njå
Universitet i Stavanger
Sanna Forsström og Morten Njå jobber ved Kunnskapssenteret ved UiS og forsker på digital kompetanse og utdanning. Alle brenner for god undervisning i den digitale skolen og ønsker å bidra til utvikling og transformasjon.


S5G – Bruk av KI og VR med elever som har individuelt tilpasset opplæring

Fredag 23. mai kl. 10:00 – 10:30


Vi vil fortelle om hvilke erfaringer vi har med pedagogisk bruk av KI og VR i brukersaker der vi samarbeider med skole og PPT. Vi har gode erfaringer og har veldig tro på at disse digitale tjenestene er svært nyttig for denne elevgruppen. Vi tar utgangspunkt i ulike konkrete case.

Innledere:
Anne-Merete Kleppenes
Sølvi Ellefsen
Statped
Anne-Merete Kleppenes og Sølvi Ellefsen er Seniorrådgivere i Statped.


S5H – Sesjon fra KS

Fredag 23. mai kl. 10:00 – 10:30


Mer informasjon kommer

Innledere:

KS